Help Please?

Post requests, images, descriptions and reports about work in progress here.
Topic author
Vorthon
Posts: 26
Joined: 21.04.2009
Age: 26
With us: 10 years 9 months

Help Please?

Post #1by Vorthon » 18.09.2009, 18:07

I am unable to model things in blender, and even if I manage to (and that's a big if), I can't export it. I'm for someone to create 3d models of various spacecrafts, habitats, and spacestations for a (large) addon I'm working. If anyone's interested, I can provide descriptions of them. Help would be greatly appreciated.

Avatar
selden
Developer
Posts: 10082
Joined: 04.09.2002
With us: 17 years 4 months
Location: NY, USA

Re: Help Please?

Post #2by selden » 18.09.2009, 18:54

The making of models can be separated from converting them to cmod format.
There are several web forums where modellers can be found who might be interested.
One is http://www.scifi-meshes.com/
Its "general requests" forum might be an appropriate place to ask for modelling help..
Selden

cartrite
Posts: 1786
Joined: 15.09.2005
With us: 14 years 4 months
Location: Pocono Mountains, Pennsylvania, USA

Re: Help Please?

Post #3by cartrite » 18.09.2009, 21:26

Vorthon wrote:I am unable to model things in blender, and even if I manage to (and that's a big if), I can't export it.
Blender is a challenge alright. But if you did manage to (and that's a big if), why can't you export it? If my script doesn't work, you can always export to 3ds or waveobject. If you export to 3ds, you can run that in Celestia. If you export to waveobject, you can use Anim8or to export it to 3ds or cmod with Selden's script. But I'm able to export anything with Blender now. You just asked me about in the other thread. Did you even try it?
cartrite
Toshiba Satellite P875=S7200 laptop, Intel i5 processor 2.5 ghz 6 gb ram, Graphics Intel(R) HD Graphics 4000 openSUSE Leap 15.0

Topic author
Vorthon
Posts: 26
Joined: 21.04.2009
Age: 26
With us: 10 years 9 months

Re: Help Please?

Post #4by Vorthon » 21.09.2009, 12:30

cartrite wrote:
Vorthon wrote:I am unable to model things in blender, and even if I manage to (and that's a big if), I can't export it.
Blender is a challenge alright. But if you did manage to (and that's a big if), why can't you export it? If my script doesn't work, you can always export to 3ds or waveobject. If you export to 3ds, you can run that in Celestia. If you export to waveobject, you can use Anim8or to export it to 3ds or cmod with Selden's script. But I'm able to export anything with Blender now. You just asked me about in the other thread. Did you even try it?
cartrite

Yes I tried the script, and it deleted the outer ring on a wheel-like space station, and made the spokes of the "wheel" have that weird inside out effect.

And I only ever manage to create fairly simplistic models, nothing of the quality I'd like to use for my addon. Lessons might help though.

Avatar
t00fri
Developer
Posts: 8772
Joined: 29.03.2002
Age: 17
With us: 17 years 9 months
Location: Hamburg, Germany

Re: Help Please?

Post #5by t00fri » 21.09.2009, 12:40

Image

cartrite
Posts: 1786
Joined: 15.09.2005
With us: 14 years 4 months
Location: Pocono Mountains, Pennsylvania, USA

Re: Help Please?

Post #6by cartrite » 21.09.2009, 16:49

Vorthon wrote:
Vorthon wrote:I am unable to model things in blender, and even if I manage to (and that's a big if), I can't export it.
Yes I tried the script, and it deleted the outer ring on a wheel-like space station, and made the spokes of the "wheel" have that weird inside out effect.

And I only ever manage to create fairly simplistic models, nothing of the quality I'd like to use for my addon. Lessons might help though.
The script doesn't delete anything. At worst it will overwrite a file if you are not careful. The newest script is "almost" overwrite proof. There is one more thing I can do. If the script encounters an overwrite situation, the original file can be renamed to a backup file.

As far as the "spokes of the wheel having an weird inside out effect", that sounds like the normals are reversed. Sometimes this happens when Blender imports a 3ds file. Also the outer ring may have the appearance of being deleted if it was not selected. The script will only export selected objects. In Blender this can be accomplished by typing "a" to unselect everything and then type "b". This will activate a border select. Hold the left mouse key down and use the cursor to draw a box surrounding an area to select. Then export.
cartrite
Toshiba Satellite P875=S7200 laptop, Intel i5 processor 2.5 ghz 6 gb ram, Graphics Intel(R) HD Graphics 4000 openSUSE Leap 15.0

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2714
Joined: 28.08.2002
With us: 17 years 4 months

Re: Help Please?

Post #7by John Van Vliet » 21.09.2009, 19:51

--- edit ---


Return to “Add-on development”

Who is online