NEW ADDON : Political borders on Earth

Post requests, images, descriptions and reports about work in progress here.
Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #1by Cham » 01.08.2008, 15:50

Here's a download link to the political borders addon discussed in this thread (see page 6 for pictures) :

viewtopic.php?f=6&t=8979

The link is from the CM. Thanks to ElChristou :

http://www.celestialmatters.org/webmast ... .php?id=37

Please, describe your performances issues here. Tell me your frame rate and a brief description of your system.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #2by ElChristou » 01.08.2008, 18:56

Chris, again I have to point out that this addon (with the tectonic plates) is a perfect candidate for an official addon!
Image

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #3by ElChristou » 01.08.2008, 19:57

BTW, no way to generate a version with the Earth oblateness?
Image

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #4by Cham » 01.08.2008, 21:17

ElChristou wrote:BTW, no way to generate a version with the Earth oblateness?

I didn't tried it, but adding an Oblateness 0.0034 (same as for the Earth) to the SSC file should work. Have you tried it ?
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #5by ElChristou » 01.08.2008, 22:11

Ok, just tried, it works fine. This way one can lower a bit the diameter to have something matching the ground almost perfectly. Cool!
Image

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #6by Cham » 01.08.2008, 23:19

ElChristou wrote:This way one can lower a bit the diameter to have something matching the ground almost perfectly. Cool!

Be cautious, if you give a radius almost exactly as Earth's, you may see some straight lines disappear under the ground. The borders model must have a radius slightly larger than for the Earth itself.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #7by ElChristou » 09.08.2008, 10:12

Cham, do you use a fresh build with your borders and tectonic files?
I ask because on my config, since Earth now use some CustomOrbit and CustomRotation the borders are not any more aligned... Do you confirm such problem?
Image

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #8by Cham » 09.08.2008, 11:52

ElChristou wrote:Cham, do you use a fresh build with your borders and tectonic files?
I ask because on my config, since Earth now use some CustomOrbit and CustomRotation the borders are not any more aligned... Do you confirm such problem?

?? I'm using a fresh built made yesterday night. No problem at all with alignement. Of course, I'm using CustomOrbit "vsop87-earth" in my SSC.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #9by ElChristou » 09.08.2008, 11:55

Odd, on a fresh build I also get a CustomRotation "earth-p03lp"... Nothing like this from your side??
Image

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #10by Cham » 09.08.2008, 11:57

ElChristou wrote:Odd, on a fresh build I also get a CustomRotation "earth-p03lp"... Nothing like this from your side??

Nope, I'm not using this option yet. If you do, you'll simply have to use the same SSC options for the borders model (and also for the tectonic model). You need to use exactly the same SSC options for both Earth and the model, or else there may be some misalignement.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #11by ElChristou » 09.08.2008, 12:02

Cham wrote:
ElChristou wrote:Odd, on a fresh build I also get a CustomRotation "earth-p03lp"... Nothing like this from your side??

Nope, I'm not using this option yet. If you do, you'll simply have to use the same SSC options for the borders model (and also for the tectonic model). You need to use exactly the same SSC options for both Earth and the model, or else there may be some misalignement.

Ah, I thought I had again some kind of local problem.
Now, the problem is that when I use both declarations in the borders or tectonic ssc, the cmod won't display anymore. Could you do a test to see if you can confirm this?
Image

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #12by Cham » 09.08.2008, 12:12

Then there's a bug. I'll do a test later today if I find some time. Currently, I'm building a new layer, at the cosmological scale this time :wink:
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #13by ElChristou » 09.08.2008, 12:13

Cham wrote:Then there's a bug...
Probably, it's why I ask a confirmation before reporting...
Anyway, take your time, there is no hurry.

EDIT, for me, none of the custom declaration work with the cmods...
Image

tech2000
Posts: 258
Joined: 14.02.2006
Age: 48
With us: 14 years 7 months
Location: Skepplanda, Sweden

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #14by tech2000 » 09.08.2008, 17:02

ElChristou wrote:Cham, do you use a fresh build with your borders and tectonic files?
I ask because on my config, since Earth now use some CustomOrbit and CustomRotation the borders are not any more aligned... Do you confirm such problem?
I can confirm that there is a problem with the alignment.

Is the degree of misalignment about the same? -or am I using older versions of the files. :roll:
Don't do anything half-assed, your as good as your word and the job you do

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #15by Cham » 09.08.2008, 17:06

I didn't made the test yet, but are you using EXACTLY the same options in the CMOD's SSC file as for your Earth ? If so, then there's clearly a bug.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #16by ElChristou » 09.08.2008, 17:12

tech2000 wrote:...Is the degree of misalignment about the same? -or am I using older versions of the files. :roll:

That what I have when I use Cham's addon with a fresh build. Now again using the default earth settings on Cham's ssc don't work for me. Could you confirm?
Image

tech2000
Posts: 258
Joined: 14.02.2006
Age: 48
With us: 14 years 7 months
Location: Skepplanda, Sweden

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #17by tech2000 » 09.08.2008, 17:29

ElChristou wrote:
tech2000 wrote:...Is the degree of misalignment about the same? -or am I using older versions of the files. :roll:

That what I have when I use Cham's addon with a fresh build. Now again using the default earth settings on Cham's ssc don't work for me. Could you confirm?
Confirmed. I also use the default earth setting and svn revision 4404. The earth craters align just fine... Which by the way is a very cool addon.. I didn't even know about the big one in Sweden.. :roll:
Don't do anything half-assed, your as good as your word and the job you do

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #18by Cham » 09.08.2008, 17:32

Guys, what are your SSC options, for both the Earth and the borders CMOD ?
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

ElChristou
Developer
Posts: 3776
Joined: 04.02.2005
With us: 15 years 7 months

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #19by ElChristou » 09.08.2008, 17:38

Cham, it's simple. Try the default solarsystem.ssc with your addon untouch. You should have the offset...
Image

Avatar
Topic author
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 16 years 8 months
Location: Montreal

Re: NEW ADDON : Political borders on Earth

Post #20by Cham » 09.08.2008, 17:56

Ok, the differences are CustomRotation "earth-p03lp" (in the default solarsys.ssc), while I'm using the older settings. Try this : Change the rotation options in my cmod SSC file so it's the same as in the solarsys.ssc file :

Replace this SSC code :

Code: Select all

RotationOffset 280.5
   RotationPeriod 23.9344694


with

Code: Select all

CustomRotation "earth-p03lp"


Now, there may be another problem because of the Inclination -23.4392911 used in the older setting, while I'm using Obliquity -23.45 in my old solar.sys file and there is none in the cmod's SSC file.

The trouble isn't in the cmod model itself. It's in its SSC file which needs a correction.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"


Return to “Add-on development”

Who is online