1.5.1 on Solaris 9

The place to discuss creating, porting and modifying Celestia's source code.
Topic author
ChristTrekker
Posts: 11
Joined: 23.06.2006
With us: 14 years 5 months

1.5.1 on Solaris 9

Post #1by ChristTrekker » 31.12.2008, 21:22

Anybody have difficulty building this (besides me)? I'm using GCCfss 4.2.0. I get to the build of asterism.o in celengine before it dies.

In file included from ../celengine/selection.h:15,
from ../celengine/frame.h:16,
from ../celengine/observer.h:21,
from ../celengine/octree.h:18,
from ../celengine/staroctree.h:17,
from ../celengine/stardb.h:18,
from asterism.h:16,
from asterism.cpp:21:
../celengine/body.h:154: error: expected ?,? or ?...? before numeric constant
../celengine/body.h:162: error: expected ?,? or ?...? before numeric constant
../celengine/body.h:175: error: expected ?,? or ?...? before numeric constant
../celengine/body.h:177: error: ?float Body::getApparentMagnitude(const Star&) const? cannot be overloaded
../celengine/body.h:164: error: with ?float Body::getApparentMagnitude(const Star&) const?

Avatar
selden
Developer
Posts: 10138
Joined: 04.09.2002
With us: 18 years 2 months
Location: NY, USA

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #2by selden » 06.01.2009, 17:29

I recently received the following information:

Your compilation error messages from the file ../celengine/body.h
occur on lines that use the identifier "sun". On Solaris,
this identifier has been commandeered as the name of a macro.
To undefine this macro, pass the command line argument
CPPFLAGS='-Usun'
to the Celestia ./configure script. Hope this helps.
Selden

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2750
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 3 months

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #3by John Van Vliet » 06.01.2009, 22:21

--- edit ---
Last edited by John Van Vliet on 25.10.2013, 03:04, edited 1 time in total.

Avatar
cartrite
Posts: 1794
Joined: 15.09.2005
With us: 15 years 2 months
Location: Pocono Mountains, Pennsylvania, USA

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #4by cartrite » 06.01.2009, 22:50

john Van Vliet wrote:also the 1.5.1 source will need a patch to build with gcc4.2 or 4.3 ( on my box)

or use the svn code ,that has been fixed and builds using gcc 4.3
-- for svn ---
some like me and a few others , have found that the new auto tools through an error when using the svn 's file " Makefile.cvs" to build "configure " and have had to use
" autoconf -v -i "
to make the "configure" file .
I take it you can build with the new admin folder?
cartrite
Toshiba Satellite P875=S7200 laptop, Intel i5 processor 2.5 ghz 6 gb ram, Graphics Intel(R) HD Graphics 4000 openSUSE Leap 15.1 and soon to be 15.2

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2750
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 3 months

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #5by John Van Vliet » 07.01.2009, 02:33

--- edit ---
Last edited by John Van Vliet on 25.10.2013, 03:03, edited 1 time in total.

Avatar
cartrite
Posts: 1794
Joined: 15.09.2005
With us: 15 years 2 months
Location: Pocono Mountains, Pennsylvania, USA

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #6by cartrite » 07.01.2009, 04:11

Sorry, I just now noticed that you are talking about svn 4582. Save a copy of the admin folder before running svn update.
With svn 4589, this is the same for me on my openSuse 10.2 system which uses an older automake system. I didn't really test to see if there was a fps gain though. It doesn't work with makefile.cvs.

It also doesn't work with Suse 11.1 though. It does build but at the end I get a libtool error.

:( The admin folder was updated so it would be forward compatible with newer build tools like autoconf, automake and libtool but it doesn't look like it is going to be forward compatible enough. Time will tell. :?
cartrite
Toshiba Satellite P875=S7200 laptop, Intel i5 processor 2.5 ghz 6 gb ram, Graphics Intel(R) HD Graphics 4000 openSUSE Leap 15.1 and soon to be 15.2

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2750
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 3 months

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #7by John Van Vliet » 08.01.2009, 05:24

--- edit ---
Last edited by John Van Vliet on 25.10.2013, 03:03, edited 1 time in total.

Topic author
ChristTrekker
Posts: 11
Joined: 23.06.2006
With us: 14 years 5 months

Re: 1.5.1 on Solaris 9

Post #8by ChristTrekker » 23.07.2009, 18:46

john Van Vliet wrote:ChristTrekker have you got it working ?
Haven't had a chance to get back to this yet. Been trying to fix problems with my toolchain to get some other projects working...


Return to “Development”

Who is online