why is the textures on the objects with cmod files dissapering

All about models for Celestia. How-to, programs, work in progress...
Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 82
Joined: 11.06.2020
With us: 2 months 2 days

why is the textures on the objects with cmod files dissapering

Post #1by trappistplanets » 13.06.2020, 23:58

so 2 days ago i got a iapetus cmod from a another thread and it worked :smile:

but now today the texture is dissapering
but the model loads
it now looks like a "ghost moon"

can somwon help me fix this ishue pls
i didnt modify the coad or cmod file for iapetus
(sorry about spelling errors)
Attachments
textures.png
you can see iapetus with the annoying problem infront of a part of saturn

Avatar
TheLostProbe
Posts: 59
Joined: 07.05.2020
Age: 13
With us: 3 months 5 days
Location: Melbourne, Victoria, The Land Down Under

Post #2by TheLostProbe » 14.06.2020, 00:04

hmm very strange, we need people like Seven or Lafuente to sort this out
"If I die on Mars, I don't want it to be on impact."
- Elon Musk
"Astronomy compels the soul to look upwards and leads us from this world to another."
- Plato
Celestia version: 1.6.1
Discord username and tag: ₱ⱤⱠӾ | TheLostProbe#6571
Current Projects:
- CelWP
- HD Earth

Avatar
SevenSpheres
Forum Admin
Posts: 425
Joined: 08.10.2019
With us: 10 months 5 days

Post #3by SevenSpheres » 14.06.2020, 00:07

TheLostProbe wrote:hmm very strange, we need people like Seven or Lafuente to sort this out

I don't have an answer (or this bug), and I doubt Lafuente will either since he only does black holes...

We need people like Selden to sort this out.
My Addons: viewtopic.php?f=23&t=19978 • Contributing to development as much as I can
PC specs: HP desktop, Windows 10 Home 64-bit, Intel Core i7-7700 (3.60 GHz), 16 GB RAM, 1 TB HDD + 128 GB SSD, Intel HD Graphics 630
Celestia versions: 1.5.1, 1.6.1, 1.6.2 (primary), 1.7.0 (latest build + some older ones)

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2744
Joined: 28.08.2002
With us: 17 years 11 months

Post #4by John Van Vliet » 14.06.2020, 01:09

i can not tell from the screenshot


but there is a bug that elongates the cmod and causes it to disappear , intermittently, on mouse movement
-- it is a nvidia bug --

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 82
Joined: 11.06.2020
With us: 2 months 2 days

Post #5by trappistplanets » 14.06.2020, 11:39

John Van Vliet wrote:-- it is a nvidia bug --
how do i fix it its annoying me

Avatar
jujuapapa
Posts: 282
Joined: 24.06.2018
With us: 2 years 1 month
Location: Western E.U.

Post #6by jujuapapa » 14.06.2020, 13:57

John Van Vliet wrote:but there is a bug that elongates the cmod and causes it to disappear , intermittently, on mouse movement
-- it is a nvidia bug --

Why are you so affirmative ? :eek:

iapetus_saturn.jpg

I have a nvidia card and I have none problem ! :fie: :wink:
Soft: Celestia 1.6.2
PC : Intel Core i9-9900K (4 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To, MSI GeForce RTX 2080 8Go - W10 64b

=> It is by doubting everything that everybody approaches the truth !

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 82
Joined: 11.06.2020
With us: 2 months 2 days

Post #7by trappistplanets » 14.06.2020, 14:01

so what could be my ishue and is thear a fix?

and also jujuapapa you dont have the iapetus cmod file so thats why your not seing the bug mayby
who knows? :think:

Avatar
jujuapapa
Posts: 282
Joined: 24.06.2018
With us: 2 years 1 month
Location: Western E.U.

Post #8by jujuapapa » 14.06.2020, 17:07

trappistplanets wrote:and also jujuapapa you dont have the iapetus cmod file so thats why your not seing the bug mayby
who knows? :think:

No I confirm, I have Iapetus cmod file on 1.6.2

iapetus_saturn2.jpg

None problem at home... :wink:
Soft: Celestia 1.6.2
PC : Intel Core i9-9900K (4 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To, MSI GeForce RTX 2080 8Go - W10 64b

=> It is by doubting everything that everybody approaches the truth !

Avatar
Art Blos M
Moderator
Posts: 765
Joined: 31.08.2017
Age: 28
With us: 2 years 11 months
Location: Volgodonsk, Rostov Oblast, Russia

Post #9by Art Blos » 14.06.2020, 19:48

This is a common problem on weak graphics cards. Try decreasing texture's resolution.
Founder and head of the project "Celestia Origin"

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 82
Joined: 11.06.2020
With us: 2 months 2 days

Post #10by trappistplanets » 14.06.2020, 20:44

ah it worked fine for the first 2 days i had it then it started doing that stuff and i didnt change the grephics

Avatar
TheLostProbe
Posts: 59
Joined: 07.05.2020
Age: 13
With us: 3 months 5 days
Location: Melbourne, Victoria, The Land Down Under

Post #11by TheLostProbe » 15.06.2020, 00:24

SevenSpheres wrote:and I doubt Lafuente will either since he only does black holes...
yea true, and ye he only does black holes xD cuz he just likes black holes so much

Avatar
jujuapapa
Posts: 282
Joined: 24.06.2018
With us: 2 years 1 month
Location: Western E.U.

Post #12by jujuapapa » 15.06.2020, 04:21

Don't worry, the truth is out ! :wink:

None problem in any resolution in any graphic mode. :wink:

iapetus_saturn3.jpg

Look at the debug mode...
Soft: Celestia 1.6.2
PC : Intel Core i9-9900K (4 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To, MSI GeForce RTX 2080 8Go - W10 64b

=> It is by doubting everything that everybody approaches the truth !

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 82
Joined: 11.06.2020
With us: 2 months 2 days

Post #13by trappistplanets » 15.06.2020, 11:12

jujuapapa wrote:Look at the debug mode...

where is that?
:think:


Return to “Modelling”

Who is online