Planetographic Grid lines do not show for Titan

Report bugs, bug fixes and workarounds here.
Topic author
jeffmack
Posts: 55
Joined: 10.01.2011
Age: 68
With us: 9 years 9 months
Location: Canasvieiras, Florianópolis, Santa Catarina, Brazil / 27° 25' 54.4" S; 48° 28' 15.9" W; 56 Ft AMSL
Contact:

Planetographic Grid lines do not show for Titan

Post #1by jeffmack » 13.01.2013, 17:47

When "Reference Marks" > "Show Planetographic Grids" for Saturn's Titan are enabled, the grid lines do not appear. The latitude and longitude values appear, but the grid lines themselves do not.

At first I thought Titan's light surface color background was the problem, but the same problem exists on the dark side of Titan. Also, the latitude/longitude values (which DO appear) are the same color as the grid lines.

Titan is the only body for which I experience this problem.

My system information in my signature is current.

Thanks!
System: Dell Novo XPS 13 9370 Notebook; CPU: Intel Core i7-8550U 8th Gen @ 1.80 GHz 1.992 GHz; MB: Dell 0F6P3V
Chipset: Intel Kaby Lake Rev 08; RAM: 16 GB LPDDR3-2133MHz; Graphics: 128 MB Intel UHD Graphics 620; Storage: 512 GB Intel SSD
OS: Windows 10 Pro 64-bit; Celestia: 1.6.1
-Jeff MacKinnon

Avatar
jogad
Posts: 458
Joined: 17.09.2008
With us: 12 years 1 month
Location: Paris France

Re: Planetographic Grid lines do not show for Titan

Post #2by jogad » 13.01.2013, 18:13

Hi,

This is because the clouds are drawn above the gridlines.
You have the same problem with Venus.

Just type "I" to hide the clouds and you will see the grid.

:mrgreen:

Topic author
jeffmack
Posts: 55
Joined: 10.01.2011
Age: 68
With us: 9 years 9 months
Location: Canasvieiras, Florianópolis, Santa Catarina, Brazil / 27° 25' 54.4" S; 48° 28' 15.9" W; 56 Ft AMSL
Contact:

Re: Planetographic Grid lines do not show for Titan

Post #3by jeffmack » 14.01.2013, 04:02

Thanks Jogad!

:D
System: Dell Novo XPS 13 9370 Notebook; CPU: Intel Core i7-8550U 8th Gen @ 1.80 GHz 1.992 GHz; MB: Dell 0F6P3V
Chipset: Intel Kaby Lake Rev 08; RAM: 16 GB LPDDR3-2133MHz; Graphics: 128 MB Intel UHD Graphics 620; Storage: 512 GB Intel SSD
OS: Windows 10 Pro 64-bit; Celestia: 1.6.1
-Jeff MacKinnon

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2749
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 2 months

Re: Planetographic Grid lines do not show for Titan

Post #4by John Van Vliet » 14.01.2013, 05:11

--- edit ---
Last edited by John Van Vliet on 19.10.2013, 03:53, edited 1 time in total.

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2749
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 2 months

Re: Planetographic Grid lines do not show for Titan

Post #5by John Van Vliet » 14.01.2013, 06:24

--- edit ---


Return to “Bugs”

Who is online