Deimos hi poly is entirely white

Report bugs, bug fixes and workarounds here.
Topic author
danielj
Posts: 1477
Joined: 15.08.2003
With us: 16 years 3 months

Deimos hi poly is entirely white

Post #1by danielj » 13.11.2009, 14:06

I downloaded Deimos hi poly and unzipped to Celestia 1.6.0>Extras and it has a similar problem as Mercury.It is white and seems featurless.The strangest thing is that Phobos hi poly don?t have this problem and both are in the same directory.

Avatar
Hungry4info
Posts: 1133
Joined: 11.09.2005
With us: 14 years 3 months
Location: Indiana, United States

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #2by Hungry4info » 13.11.2009, 16:21

Huh. I tried the low_poly model earlier today and didn't have that problem. I would ask if your video card can handle it, but... your hi_poly one works fine.

I'm stumped :?
Current Setup:
Windows 7 64 bit. Celestia 1.6.0.
AMD Athlon Processor, 1.6 Ghz, 3 Gb RAM
ATI Radeon HD 3200 Graphics

Topic author
danielj
Posts: 1477
Joined: 15.08.2003
With us: 16 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #3by danielj » 13.11.2009, 16:36

As you should now by now,I have a Geforce GTS 250, equivalent to a 9800 GTX+.

Avatar
selden
Developer
Posts: 10077
Joined: 04.09.2002
With us: 17 years 3 months
Location: NY, USA

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #4by selden » 13.11.2009, 16:40

A white object usually means that the surface texture image file cannot be found or cannot be loaded for some reason.

Celestia's "console log" (shift-tilde) usually contains error messages when that problem happens.
Selden

Topic author
danielj
Posts: 1477
Joined: 15.08.2003
With us: 16 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #5by danielj » 13.11.2009, 19:14

Only said that there was an error loading the textures,but I don?t know why.See the image,but sorry for the language is in portuguese,but the version is localized.

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2713
Joined: 28.08.2002
With us: 17 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #6by John Van Vliet » 14.11.2009, 04:36

--- edit ---
Last edited by John Van Vliet on 20.10.2013, 08:38, edited 1 time in total.

BobHegwood
Posts: 1803
Joined: 12.10.2007
With us: 12 years 2 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #7by BobHegwood » 14.11.2009, 11:49

john Van Vliet wrote:no wonder you are having problems
people just DO NOT READ THE INSTRUCTIONS
read the README

it states to unzip into your celestia folder NOT your /celestia/extras folder!!!

your pic clearly shows that it is looking in celestia/extras/extras/JohnVV/...

You tell him, John...
I tested both models, and each worked perfectly when installed as instructed. :wink:
Thanks, Brain-Dead

EDIT:
By the way, why do we have two new ones already? Just curious.
Brain-Dead Geezer Bob is now using...
Windows Vista Home Premium, 64-bit on a
Gateway Pentium Dual-Core CPU E5200, 2.5GHz
7 GB RAM, 500 GB hard disk, Nvidia GeForce 7100
Nvidia nForce 630i, 1680x1050 screen, Latest SVN

Topic author
danielj
Posts: 1477
Joined: 15.08.2003
With us: 16 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #8by danielj » 14.11.2009, 14:58

I cut from Celestia>extras>extras and paste JVV folder in Celestia>extras and the situation is the same.Mercury is bland,as is Deimos.

Avatar
Chuft-Captain
Posts: 1771
Joined: 18.12.2005
With us: 13 years 11 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #9by Chuft-Captain » 14.11.2009, 16:08

Daniel,

Forget about trying to fix it by hand.
You should just delete the entire thing from the extras folder, and then re-install it from the ZIP file, but this time specify the Celestia folder as the extraction destination.

eg.
extraction.jpg
"Is a planetary surface the right place for an expanding technological civilization?"
-- Gerard K. O'Neill (1969)

CATALOG SYNTAX HIGHLIGHTING TOOLS LAGRANGE POINTS

Topic author
danielj
Posts: 1477
Joined: 15.08.2003
With us: 16 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #10by danielj » 14.11.2009, 16:25

It wasn?t necessary.
I fixed the problem.For some unknown reason,the 4KDeimos was out of the medres folder (Celestia>extras>JVV>textures>medres).I put it in place and everyting else was fine.
But I don?t understand what?s happening with Mercury since even the default texture mercury.jpg didn?t show up.Only the limit of knowledge is shown...

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2713
Joined: 28.08.2002
With us: 17 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #11by John Van Vliet » 14.11.2009, 21:51

--- edit ---
Last edited by John Van Vliet on 20.10.2013, 08:36, edited 1 time in total.

Topic author
danielj
Posts: 1477
Joined: 15.08.2003
With us: 16 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #12by danielj » 16.11.2009, 15:03

I?m using Nvidia drivers and a GTS 250 can handle a 8K MESH.
I don?t understand what you are taking about.The mercury.* don?t have anything to do with altsurface.I guess is a bug of Celestia 1.6.0, since even when I didn?t put an altsurface extension, Mercury still remained white!

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2713
Joined: 28.08.2002
With us: 17 years 3 months

Re: Deimos hi poly is entirely white

Post #13by John Van Vliet » 16.11.2009, 21:21

--- edit ---


Return to “Bugs”

Who is online