Additions to solarsys.ssc not working

Report bugs, bug fixes and workarounds here.
Avatar
Topic author
Joey P. M
Posts: 248
Joined: 28.10.2017
Age: 17
With us: 1 year 11 months
Location: Vladivostok, Russia

Additions to solarsys.ssc not working

Post #1by Joey P. » 24.09.2019, 02:18

I would like to add a definition of another planet in our Solar System in my solarsys.ssc using this code:

Code: Select all

"Minerva:Minerva (planet):DannyWorld:VladWorld" "Sol"
{
   Class "planet"
   Texture "charon.*"
   Radius 2554
   Visible true
   Clickable true

   EllipticalOrbit {
      Epoch      2458426.18683 # 2004 Jun 21 00:00UT   
      Period            1.0000
      SemiMajorAxis     32.5000
      Eccentricity      0.0167
      Inclination       0.0001
      AscendingNode   348.739
      LongOfPericenter 102.947
           MeanLongitude   97.464
   }

   BodyFrame { EquatorJ2000 {} }
   CustomRotation "earth-p03lp"

   # Overriden by CustomRotation
   # UniformRotation
   # {
   #    Period         23.93447117
   #    Inclination   -23.4392911
   #    MeridianAngle 280.147
   # }

   Albedo            0.07
}


However, if I add that code to my solarsys.ssc it will not work. If I add it to a separate .ssc file in my extras folder it will work, but I would like to have that code in my solarsys.ssc file in my data folder instead which does not work. I have Celestia 1.6.1.-ED, if that is relevant. How can I fix this "bug"? Thanks.
Joey P.

Avatar
SpaceFanatic64
Posts: 392
Joined: 16.08.2018
Age: 13
With us: 1 year 2 months
Location: Southern California

Post #2by SpaceFanatic64 » 24.09.2019, 04:48

Just use it in a separate SSC. No point in adding it to solarsys if it doesn't work.
Follower of the "Celestia Origin" project
Graphics Card: ATI Radeon 3000 Graphics

onetwothree
Developer
Posts: 309
Joined: 22.09.2018
With us: 1 year

Post #3by onetwothree » 24.09.2019, 21:30

Works in 1.7.

Avatar
Topic author
Joey P. M
Posts: 248
Joined: 28.10.2017
Age: 17
With us: 1 year 11 months
Location: Vladivostok, Russia

Post #4by Joey P. » 25.09.2019, 00:51

Got it, that's what I already have

Added after 5 minutes 44 seconds:
But how come it doesn't work with 1.6.1.-ED?
Joey P.

Avatar
SpaceFanatic64
Posts: 392
Joined: 16.08.2018
Age: 13
With us: 1 year 2 months
Location: Southern California

Post #5by SpaceFanatic64 » 25.09.2019, 01:20

Have you tried typing this symbol in Celestia? (a tilde, or this: ~) It brings up a log and shows objects loaded or errors if any.
Follower of the "Celestia Origin" project
Graphics Card: ATI Radeon 3000 Graphics

Avatar
Topic author
Joey P. M
Posts: 248
Joined: 28.10.2017
Age: 17
With us: 1 year 11 months
Location: Vladivostok, Russia

Post #6by Joey P. » 25.09.2019, 07:13

Issue fixed: my -ED version uses a different .ssc file.
Joey P.


Return to “Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: 7 guests