Mac users: 10.4.1 very nice update

General discussion about Celestia that doesn't fit into other forums.
Topic author
julesstoop
Posts: 408
Joined: 27.03.2002
With us: 18 years 9 months
Location: Leiden, The Netherlands

Mac users: 10.4.1 very nice update

Post #1by julesstoop » 17.05.2005, 02:19

The Celestia experience has improved considerably for me in the past few minutes. I've just installed Mac OS X 10.4.1 and it makes my Celestia install much more fluid.
Especially load times for textures and the associated stalls feel greatly reduced.

PowerBook 1 Ghz/1,5GB with radeon 9600/64MB
Lapinism matters!
http://settuno.com/

neo albireo
Posts: 68
Joined: 03.02.2005
With us: 15 years 11 months
Location: Switzerland

Post #2by neo albireo » 17.05.2005, 12:34

I just installed Celestia 1.4 on Mac OS X 10.4.0 on an external hard drive, using a brand new PowerBook. Celestia crashes immediately whenever I try to use the mouse for something else than navigation. When I left-click objects to select them or when I right-click on an object to change to an altSurface, Celestia crashes. Everything else works fine and smooth. I installed quite a bit of Add-ons, but the same Celestia installation worked fine with 10.3.9. I start the computer with an external hard drive with only the system and Celestia on it.

My question now is: Did anybody else experience the same bug in 10.4.0? If yes: Does the upgrade to 10.4.1 help with that?

Avatar
dirkpitt
Developer
Posts: 674
Joined: 24.10.2004
With us: 16 years 3 months

Post #3by dirkpitt » 17.05.2005, 15:01

neo albireo wrote:I just installed Celestia 1.4 on Mac OS X 10.4.0 on an external hard drive, using a brand new PowerBook. Celestia crashes immediately whenever I try to use the mouse for something else than navigation. When I left-click objects to select them or when I right-click on an object to change to an altSurface, Celestia crashes. Everything else works fine and smooth. I installed quite a bit of Add-ons, but the same Celestia installation worked fine with 10.3.9. I start the computer with an external hard drive with only the system and Celestia on it.

My question now is: Did anybody else experience the same bug in 10.4.0? If yes: Does the upgrade to 10.4.1 help with that?


I can't reproduce this issue on 10.4.0. Please open the file "Celestia.crash.log" inside the Library/Logs/CrashReporter in your home folder and private message me the contents.

Avatar
Cham M
Posts: 4325
Joined: 14.01.2004
Age: 56
With us: 17 years
Location: Montreal

Post #4by Cham » 17.05.2005, 16:54

I'm really terrified with this. I was planning to upgrade to a new machine with Tiger, but Celestia HAVE to be running well on it.

I really hesitate to install Tiger.
"Well! I've often seen a cat without a grin", thought Alice; "but a grin without a cat! It's the most curious thing I ever saw in all my life!"

Topic author
julesstoop
Posts: 408
Joined: 27.03.2002
With us: 18 years 9 months
Location: Leiden, The Netherlands

Post #5by julesstoop » 17.05.2005, 18:01

I'm also unfamiliar with the problem. It seems like something coincidential.
Lapinism matters!
http://settuno.com/

neo albireo
Posts: 68
Joined: 03.02.2005
With us: 15 years 11 months
Location: Switzerland

Post #6by neo albireo » 17.05.2005, 19:12

don't panic!
I will try it again with 10.4.1 and tell you the result. Seems that only I am encountering this problem...

BlindedByTheLight
Posts: 485
Joined: 19.03.2005
With us: 15 years 10 months
Location: Los Angeles, CA

Post #7by BlindedByTheLight » 18.05.2005, 06:28

Just chiming in as another 10.4.1 user... thus far, no probs in 1.32 or 1.4pre - though I only quickly ran through each to test
Steven Binder, Mac OS X 10.4.10

neo albireo
Posts: 68
Joined: 03.02.2005
With us: 15 years 11 months
Location: Switzerland

Post #8by neo albireo » 20.05.2005, 10:59

Now as I reinstalled Tiger and upgraded to 10.4.1 I don't have any more problems with pre 1.4 neither. 10.4.1 works well, although I don't really see any differences in performance to 10.3.9.
Looks like the problem I had was just a coincidential bug.


Return to “Celestia Users”

Who is online