New Shadow problem

General discussion about Celestia that doesn't fit into other forums.
Topic author
Tavotrio
Posts: 15
Joined: 23.06.2008
With us: 12 years 3 months

New Shadow problem

Post #1by Tavotrio » 12.07.2008, 11:05

Hi all I fixed the old shadow problem and with it came another problem...

Here is the moon with no shadow:
Image

The twin moon start to make it's shadow on it:
Image

Image

In the end of the eclipse it back to normal texture... this ocures with the shadows of all planets... Why it lose the land texture?? If I press the Key "i" for remove clouds the shadow is correctely aplied on the land texture...

If pres Ctrl+v the problem is fixed but the shadow lose reality become pixelised and completly black, and just one shadow (the system have 2 suns so each planet make 2 shadows)

EDIT
I also noticd that if I remove the specular the surface texture don't go red...

Resume:
Specular + Clouds + Shadows = Red surface
Specular + Clouds + No Shadows = Normal surface
Specular + No Clouds + Shadows = Normal surface
No Specular + Clouds + Shadows = Normal surface

One more discovery! if I remove the rendering of cloud's shadow the surface texture go normal, personaly I like this solution lol
This this caused by some kind of over-rendering???

Avatar
selden
Developer
Posts: 10136
Joined: 04.09.2002
With us: 18 years
Location: NY, USA

Re: New Shadow problem

Post #2by selden » 12.07.2008, 12:45

A red object is used to indicate that the OpenGL runtime vertex shader compiler returned an error. The exact error message can be found in shaders.log, which Celestia writes to the current default directory, usually the desktop.

This particular error is caused by trying to do too many vertex shader operations in a single pass.
Selden


Return to “Celestia Users”

Who is online