making 1.6.1 Render limet bigger?

Have a question about using Celestia? Check here first for FAQs and helpful advice.
Forum rules
Please help to make this forum more useful by checking the FAQs before posting! Keep it clean, keep it civil, keep it truthful, stay on topic, be responsible, share your knowledge.
Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

making 1.6.1 Render limet bigger?

Post #1by trappistplanets » 07.04.2021, 11:31

Is there any way i can get 1.6.1 to render things as far out as M87 or farther :think: :think: ?
if so, what do i edit/modify in the files to force celestia to render stars and planets that far out on 1.6.1?

Avatar
Anthony_B_Russo10
Moderator
Posts: 554
Joined: 03.07.2018
Age: 18
With us: 2 years 10 months
Location: Tallahassee, Florida, US

Post #2by Anthony_B_Russo10 » 07.04.2021, 11:36

You can't, that is 1.7.0 only.
Anthony B. Russo, I like Pluto. Mod of the Celestia subreddit: https://www.reddit.com/r/Celestiasoftware/
I have over 30 computers, trying to list them here would be a pain.

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #3by trappistplanets » 07.04.2021, 12:28

is there a 1.7.0 setup install for windows 7 32 bit?

Avatar
SevenSpheres
Moderator
Posts: 551
Joined: 08.10.2019
With us: 1 year 7 months

Post #4by SevenSpheres » 07.04.2021, 14:59

trappistplanets wrote:Is there any way i can get 1.6.1 to render things as far out as M87 or farther ?
if so, what do i edit/modify in the files to force celestia to render stars and planets that far out on 1.6.1?

You would have to modify the source code and recompile Celestia.

trappistplanets wrote:is there a 1.7.0 setup install for windows 7 32 bit?

Yes, see here.
My Addons: viewtopic.php?f=23&t=19978 • (formerly) Contributing to development as much as I can • Discord server admin
PC specs: HP desktop, Windows 10 Home 64-bit, Intel Core i7-7700 (3.60 GHz), 16 GB RAM, 1 TB HDD + 128 GB SSD, Intel HD Graphics 630
Celestia versions: 1.5.1, 1.6.1, 1.6.2 (primary), 1.7.0 (latest build + some older ones)

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #5by trappistplanets » 07.04.2021, 15:20

SevenSpheres wrote:You would have to modify the source code and recompile Celestia.
and how do i do that without breaking celestia or any of my modified files like addons, textures and other stuff

Avatar
SevenSpheres
Moderator
Posts: 551
Joined: 08.10.2019
With us: 1 year 7 months

Post #6by SevenSpheres » 07.04.2021, 15:23

trappistplanets wrote:and how do i do that without breaking celestia or any of my modified files like addons, textures and other stuff

I don't recommend doing it at all. It's much easier to set up Celestia 1.7, as described in the thread I linked.
My Addons: viewtopic.php?f=23&t=19978 • (formerly) Contributing to development as much as I can • Discord server admin
PC specs: HP desktop, Windows 10 Home 64-bit, Intel Core i7-7700 (3.60 GHz), 16 GB RAM, 1 TB HDD + 128 GB SSD, Intel HD Graphics 630
Celestia versions: 1.5.1, 1.6.1, 1.6.2 (primary), 1.7.0 (latest build + some older ones)

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #7by trappistplanets » 07.04.2021, 15:26

SevenSpheres wrote:I don't recommend doing it at all. It's much easier to set up Celestia 1.7, as described in the thread I linked.
how do i back up my files so i can add them to 1.7 because during the time my 1.6.1 broke and i had to reinstall it and i backed up my files those got messed up, like it replaced my textures with the junky default ones, and deleted lots of my addons in the backup files (i put my backups in a different location from where i installed celestia
(i put my backups on my desktop at the time it happened)
this happened months months ago, i recovered from that a while ago
Last edited by trappistplanets on 07.04.2021, 15:32, edited 1 time in total.

Avatar
SevenSpheres
Moderator
Posts: 551
Joined: 08.10.2019
With us: 1 year 7 months

Post #8by SevenSpheres » 07.04.2021, 15:28

trappistplanets wrote:how do i back up my files so i can add them to 1.7 because during the time my 1.6.1 broke and i had to reinstall it and i backed up my files those got messed up, like it replaced my textures with the junky default ones, and deleted lots of my addons in the backup files

Just put 1.7 in a different folder than the one you use for 1.6.
My Addons: viewtopic.php?f=23&t=19978 • (formerly) Contributing to development as much as I can • Discord server admin
PC specs: HP desktop, Windows 10 Home 64-bit, Intel Core i7-7700 (3.60 GHz), 16 GB RAM, 1 TB HDD + 128 GB SSD, Intel HD Graphics 630
Celestia versions: 1.5.1, 1.6.1, 1.6.2 (primary), 1.7.0 (latest build + some older ones)

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #9by trappistplanets » 07.04.2021, 15:34

SevenSpheres wrote:Just put 1.7 in a different folder than the one you use for 1.6.
but why did reinstalling 1.6.1 to fix my issue mess up my backups witch i put on my desktop
(i had my celestia installed in my documents, not the desktop witch where my backup files were)

Avatar
SevenSpheres
Moderator
Posts: 551
Joined: 08.10.2019
With us: 1 year 7 months

Post #10by SevenSpheres » 07.04.2021, 16:02

trappistplanets wrote:but why did reinstalling 1.6.1 to fix my issue mess up my backups [which] i put on my desktop
(i had my celestia installed in my documents, not the desktop [which was] where my backup files were)

I don't know. That certainly shouldn't happen.
My Addons: viewtopic.php?f=23&t=19978 • (formerly) Contributing to development as much as I can • Discord server admin
PC specs: HP desktop, Windows 10 Home 64-bit, Intel Core i7-7700 (3.60 GHz), 16 GB RAM, 1 TB HDD + 128 GB SSD, Intel HD Graphics 630
Celestia versions: 1.5.1, 1.6.1, 1.6.2 (primary), 1.7.0 (latest build + some older ones)

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #11by trappistplanets » 07.04.2021, 16:16

SevenSpheres wrote:I don't know. That certainly shouldn't happen.
so how do i make it so it doen't happen when i install 1.7.0
and is it safe to have 2 functioning celestia installs?

Avatar
SevenSpheres
Moderator
Posts: 551
Joined: 08.10.2019
With us: 1 year 7 months

Post #12by SevenSpheres » 07.04.2021, 16:22

trappistplanets wrote:so how do i make it so it [doesn't] happen when i install 1.7.0
and is it safe to have 2 functioning celestia installs?

Yes, I have more than two Celestia installs and have never had any issues like what you described.
My Addons: viewtopic.php?f=23&t=19978 • (formerly) Contributing to development as much as I can • Discord server admin
PC specs: HP desktop, Windows 10 Home 64-bit, Intel Core i7-7700 (3.60 GHz), 16 GB RAM, 1 TB HDD + 128 GB SSD, Intel HD Graphics 630
Celestia versions: 1.5.1, 1.6.1, 1.6.2 (primary), 1.7.0 (latest build + some older ones)

Avatar
Anthony_B_Russo10
Moderator
Posts: 554
Joined: 03.07.2018
Age: 18
With us: 2 years 10 months
Location: Tallahassee, Florida, US

Post #13by Anthony_B_Russo10 » 07.04.2021, 16:27

Multiple Celestia installs can coexist provided they are installed to different folders.
Anthony B. Russo, I like Pluto. Mod of the Celestia subreddit: https://www.reddit.com/r/Celestiasoftware/
I have over 30 computers, trying to list them here would be a pain.

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #14by trappistplanets » 07.04.2021, 16:34

Anthony_B_Russo10 wrote:Multiple Celestia installs can coexist provided they are installed to different folders.
so they shouldn't mess with each other textures, addons, and other data files as long there not in the same spot?

Avatar
Anthony_B_Russo10
Moderator
Posts: 554
Joined: 03.07.2018
Age: 18
With us: 2 years 10 months
Location: Tallahassee, Florida, US

Post #15by Anthony_B_Russo10 » 07.04.2021, 16:39

Yes.
Anthony B. Russo, I like Pluto. Mod of the Celestia subreddit: https://www.reddit.com/r/Celestiasoftware/
I have over 30 computers, trying to list them here would be a pain.

Avatar
Topic author
trappistplanets
Posts: 307
Joined: 11.06.2020
With us: 10 months 27 days

Post #16by trappistplanets » 07.04.2021, 16:52

Anthony_B_Russo10 wrote:Yes
so what do you think caused the 1.6.1 reinstall to fix a issue to mess up my backup files which was not in the same location as where i was installing the new 1.6.1 into?


Return to “Help Central”

Who is online