Pb on adding new star

Have a question about using Celestia? Check here first for FAQs and helpful advice.
Forum rules
Please help to make this forum more useful by checking the FAQs before posting! Keep it clean, keep it civil, keep it truthful, stay on topic, be responsible, share your knowledge.
Avatar
Topic author
jujuapapa
Banned
Posts: 346
Joined: 24.06.2018
With us: 2 years 4 months
Location: Western E.U.

Pb on adding new star

Post #1by jujuapapa » 14.02.2020, 18:24

Hi,

I try to add a new star in celestia 1.6.1 but none star and none error ! :fie:
Do you know why ?

Here are the stc file (in same subdirectory with another stc files):

650098 "Z01:System_Z01"
{
RA 251.7099
Dec ‭-45.933257‬
Distance 200.00
SpectralType "G2V"
Texture "gstar.*"
AbsMag 4.7
}

or same results with this another try :

3029652964 "Z01:System_Z01"
{
RA 251.7099
Dec ‭-45.933257‬
Distance 200.00
SpectralType "G2V"
Texture "gstar.*"
AbsMag 4.7
}

Regards.
Soft: Celestia 1.6.2
PC : Intel Core i9-9900K (4 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To, MSI GeForce RTX 2080 8Go - W10 64b

I lost my old user, so with us: since more 12 years
=> It is by doubting everything that everybody approaches the truth !

Avatar
selden
Developer
Posts: 10138
Joined: 04.09.2002
With us: 18 years 1 month
Location: NY, USA

Post #2by selden » 14.02.2020, 20:43

The problem is your minus sign. There seems to be a "modifier" character just in front of it which is not shown by the forum software.

Could it be that you are using a word processor (e.g. Word) instead of a text editor? Word processors replace some ASCII characters by the binary codes of "equivalent" printer's characters which Celestia can't interpret.

Below is a screengrab of what I see when I copy-and-paste your text into emacs. Note the vertical bar that has appeared in front of the minus sign.

capture_001_14022020_153447.png
invisible vertical bar?
Selden

Avatar
Topic author
jujuapapa
Banned
Posts: 346
Joined: 24.06.2018
With us: 2 years 4 months
Location: Western E.U.

Post #3by jujuapapa » 16.02.2020, 09:07

TY Selden. :smile:

During my searches, I took another good file which I updated and it was OK.
Soft: Celestia 1.6.2
PC : Intel Core i9-9900K (4 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To, MSI GeForce RTX 2080 8Go - W10 64b

I lost my old user, so with us: since more 12 years
=> It is by doubting everything that everybody approaches the truth !


Return to “Help Central”

Who is online