Help with 4E

Discuss Celestia's features, adaptations and Addons for use in educational environments
Topic author
PaulW
Posts: 5
Joined: 27.03.2009
With us: 11 years 6 months

Help with 4E

Post #1by PaulW » 25.05.2013, 18:29

Trying to use lesson 4E for some 3 Graders on Wednesday and a number of images are not loading (for example, the Asteroid Belt just shows a empty space where the image should be)

Using the ~ to see the log I see the following message:

Error opening image file extras/lua_edu_tools-b9/tools/.../locale/en/images/compass_en.png

That may or may not be related. I don't see any folders under 'tools'.

I tried updating the driver (AMD Radeon HD 6410D Graphics).

Any ideas which way to go would be a help. Thanks!

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2749
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 1 month

Re: Help with 4E

Post #2by John Van Vliet » 25.05.2013, 21:00

--- edit----
Last edited by John Van Vliet on 18.10.2013, 11:20, edited 1 time in total.

Topic author
PaulW
Posts: 5
Joined: 27.03.2009
With us: 11 years 6 months

Re: Help with 4E

Post #3by PaulW » 28.05.2013, 18:05

I've created the directory C:\Program Files (x86)\Celestia161-ED\extras\lua_edu_tools-b9\locale\en\images and copied a compass.png and renamed it compass_en.png. I'm still not getting the images. Thoughts?

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2749
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 1 month

Re: Help with 4E

Post #4by John Van Vliet » 28.05.2013, 19:10

--- edit----
Last edited by John Van Vliet on 18.10.2013, 11:20, edited 1 time in total.

Avatar
Marco Klunder
Posts: 180
Joined: 20.02.2008
Age: 58
With us: 12 years 8 months
Location: The Netherlands

Re: Help with 4E

Post #5by Marco Klunder » 28.05.2013, 19:16

john Van Vliet wrote:there is a bug in that add on
the English ( en ) folder is missing

Not quite true...

Because Lua_Edu_Tools are default written in English, there is NO need for a locale "en" directory.
There are also no subdirectories defined in the ..\extras\lua_edu_tools-b9\tools folder.
The English default used "compass.png" is in the ..\extras\lua_edu_tools-b9\images folder.
Only non-English locale languages that are supported by Lua_Edu_Tools, have an images directory in the
..\extras\lua_edu_tools-b9\locale\<countrycode>\ folder, containing the localized compass_<countrycode>.png file.

I'm wondering why PaulW's system is asking for "compass_en.png" ????

Also, the compass itself is only shown, when you are on the surface off an object.

The asteroidbelt on its turn is shown by clicking the link in paragraph 20 of Activity_4E
or by selecting it in the "Set Addon Visibility" option in the Toolkit.

Marco
Marco Klunder
email: marco.klunder@hccnet.nl
Windows7 Ultimate, PD 3.0 GHz, 2 GB of RAM, Nvidia GeForce 6700 XL
Celestia161 / SVN + Lua Edu Tools v1.2 Beta9 and Celestia160-ED

Topic author
PaulW
Posts: 5
Joined: 27.03.2009
With us: 11 years 6 months

Re: Help with 4E

Post #6by PaulW » 28.05.2013, 19:42

I tried updating the driver from the AMD website. I had it AutoDetect and update. Still nothing...

Topic author
PaulW
Posts: 5
Joined: 27.03.2009
With us: 11 years 6 months

Re: Help with 4E

Post #7by PaulW » 28.05.2013, 20:08

And the different install directory didn't seem to help either.

Any other ideas? Either way, thanks for the help everyone!

Avatar
John Van Vliet
Posts: 2749
Joined: 28.08.2002
With us: 18 years 1 month

Re: Help with 4E

Post #8by John Van Vliet » 28.05.2013, 22:49

--- edit----
Last edited by John Van Vliet on 18.10.2013, 11:20, edited 1 time in total.

Topic author
PaulW
Posts: 5
Joined: 27.03.2009
With us: 11 years 6 months

Re: Help with 4E

Post #9by PaulW » 29.05.2013, 02:59

The asteroidbelt on its turn is shown by clicking the link in paragraph 20 of Activity_4E
or by selecting it in the "Set Addon Visibility" option in the Toolkit.

Yes, I've been doing that. That's what is failing.

There are a TON of configuration options in the windows of the lua toolkit

Assuming that's where the problem is, I'm willing to try. Where can I find the config? I'm rarely on this site. I did this 3 years ago and didn't have these issue (different computer back then of course).

Avatar
fsgregs
Posts: 1299
Joined: 07.10.2002
With us: 18 years
Location: Manassas, VA

Re: Help with 4E

Post #10by fsgregs » 09.06.2013, 12:57

I sent Vincent (the creator of Lua Edu Tools) a PM about this but so far, no answer.

I can say that this is the first time anyone has had the issue with the compass image error message in the education distribution. I don't know why it is not working on your computer. Please note that to be displayed, there must be a file called "compassBox.lua" in the "tools" folder of lua_edu_tools-b9.


Return to “Celestia in Education”

Who is online